Clasificarea vinurilor...

Vinurile se clasifică după:



  • culoare, (la vinul alb, fermentația mustului are loc separat de pielițe și semințe, cu unele excepții, la cele roșii și în mai mică măsură la cele rosé).
  • conținut în alcool (vinul are între 8,5-15% alcool) ,
  • conținut în zahăr (vin sec, vin demisec, vin demidulce, vin dulce),
  • efervescentă (se realizează adăugând (înainte de îmbuteliere) licoare de tiraj- zahăr și levuri  selectionate (la Champagne, vin spumant), sau bioxid de carbon (la vin spumos).  
  • vinuri-divine.ro :))

Un comentariu:

  1. Un blog de calitate despre o pasiune a mea mai veche, vinul.
    Multumesc pentru informatiile pretioase de pe acest blog, sper ca vor urma si altele.

    Cu stim,
    Alex D
    P.S. Te rog insereaza in blog si ceva produse incercate si recomandate de tine.

    RăspundețiȘtergere